MENGENAI SAYA

My photo
1988-1994 = SRK St Gabriel KL 1995 = SM Taman Maluri KL 1996-1999 = SM Pandan Jaya KL 2000-2004 = Madrasah Miftahul Ulum Sri Petaling, KL (Sistem Pondok) 2005 = Madrasah Al-Attas Al-Arabiyyah Ulu Tiram, Johor 2006-2008 = Diploma Usuluddin, Kolej Pengajian Islam Johor MARSAH 2009- 2011 = Mansurah, Mesir Sekarang - Taman Daya, JB.

Sunday, April 15, 2012

Status FB : Muslimah, Pulang Dari Tanah Suci..

Khusus untuk para muslimah yang saya hormati,

Alhamdulillah, tentu ramai antara puan-puan, cik-cik, makcik-makcik, adik-adik (izinkan saya gunakan ganti nama 'kalian' lepas ni ye) yang telah selamat ke tanah suci untuk menunaikan ibadah haji atau umrah. Tahniah dan semoga Allah kurniakan ibadah haji atau umrah yang mabrur kepada kalian.

Namun apa yang menyedihkan, ada segolongan antara kalian yang bila ditanya mengenai adakah dia akan berubah selepas pulang, lalu dijawab bahawa dia tidak mahu hipokrit dan mahu kekal dengan keadaannya sekarang. Katanya belum sampai seru. Sedangkan Allah dan Rasul sudah lama menyeru kita untuk segera kembali ke jalan kebenaran.

Para muslimah yang saya hormati sekalian,

Sekiranya kalian adalah salah seorang daripada golongan tadi, yakinlah bahawa sesungguhnya kalian telah ditipu oleh musuh utama kalian; iaitu syaitan.

Kembalilah kepada jalan ketaatan semula. Mungkin ada 'sahabat' yang akan tinggalkan kalian. Namun yakinlah, Allah sama sekali tak akan biarkan hambaNya yang berusaha kembali kepadaNya dalam keadaan dukacita....

No comments:

Post a Comment